Naar inhoud
 

Toelating en aanmelding

Meer informatie

 

Praktijk

Info over het buitenschools curriculum

 

Minor

Lees meer over de minor Architectuur

 

Pre-master

Lees meer over de pre-master Architectuur & Techniek

Master Architectuur


In de master Architectuur aan de Academie van Bouwkunst leer je om binnen het brede vakgebied van de architectuur je eigen positie te vinden en uit te dragen. Het concurrent onderwijsmodel, een bewezen combinatie van studie en werkervaring, bevlogen gastdocenten uit de praktijk en de kleinschalige en internationale opleiding midden in de stad bieden alle handvatten om je te ontwikkelen tot volwaardig architect. Om uit te groeien tot een inspirerende ruimtekunstenaar met een eigen architectonisch handschrift, die volledig is geëquipeerd om een centrale rol te spelen in het ontwerpproces. Aan de Academie van Bouwkunst word je opgeleid tot een architect die zijn nek durft uit te steken en die in staat is om verder te kijken dan de wereld die hij of zij al kent. Je ziet mogelijkheden, kunt inspireren, durft keuzes te maken en weet deze te integreren.

Interdisciplinair en internationaal
Architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur zijn zelfstandige disciplines, maar tegelijkertijd onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Academie van Bouwkunst Amsterdam is de enige Nederlandse ontwerpopleiding die deze drie ruimtelijke disciplines in samenhang aanbiedt. Door de focus op de essentie en vaardigheden van jouw vak en door tegelijkertijd deels te werken in interdisciplinaire groepen, ben je voorbereid op een geïntegreerde beroepsuitoefening in het huidige werkveld. Waarin, binnen vervagende grenzen, een toenemende vraag is naar jouw specifieke ontwerpvaardigheid.

Werken in een internationale context wordt steeds belangrijker. De Academie onderhoudt dan ook een actief netwerk met buitenlandse opleidingen, waarmee op kleine schaal studenten en docenten worden uitgewisseld en is lid van de European Association of Architectural Education (EAAE).

Inspirerende omgeving
De Academie voor Bouwkunst is een kleinschalige opleiding in het centrum van de stad. Alle elementen van het stedelijke landschap die worden bestudeerd en onderwezen zijn terug te vinden in de context die ons omringt. Zo wordt de stad jouw eigen laboratorium, als maatschappelijk bouwwerk, historisch kunstwerk en blijvende ontwerpopgave. Tegelijkertijd is het werk van de studenten weer waardevol voor de stad zelf. Met de onderwerpen die de Academie agendeert en de ontwerpen die de studenten maken creëren we keer op keer een parallelle werkelijkheid, die zeker niet aan zeggingskracht onder hoeft te doen.

Afgestudeerden van de Academie van Bouwkunst Amsterdam kunnen zich direct bij het Architectenregister inschrijven als architect.

Opleidingsgegevens
Studielast240 EC
Studieduur4 jaar deeltijd
VoertaalEngels
CROHO-code44336 (M Architectuur)
GraadMaster of Science (MSc)
HoofdJanna Bystrykh
Delen
 

Toelating en aanmelding

Meer informatie

 

Praktijk

Info over het buitenschools curriculum

 

Minor

Lees meer over de minor Architectuur

 

Pre-master

Lees meer over de pre-master Architectuur & Techniek