Graduation Show 2018


Op vrijdag 2 november om 17u opent de Graduation Show met de afstudeerprojecten van studenten van de Masters in Architectuur, Stedenbouw en Landschapsarchitectuur. De afstudeertentoonstelling vindt plaats in de nieuwe werkplaats van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, gelegen op het Marineterrein.

Op zaterdag 3 november zullen alumni Philomene van der Vliet en Jan Maas (BOOM Landscape) de jaarlijkse Kromhoutlezing verzorgen.

De finissage van de tentoonstelling, zondag 4 november, gaat gepaard met de bekendmaking van de nominaties voor ArchiprixNL door juryvoorzitter en directeur van de Academie, Madeleine Maaskant. Daan Roggeveen, de visiting critic, zal reflecteren op de afstudeerprojecten 2017-2018. De publieksprijs voor het beste afstudeerproject wordt ook uitgereikt.

De afstudeertentoonstelling, gecureerd door Bruno Vermeersch en Michiel Zegers, draagt het thema Waste No More. Zij vragen hiermee aandacht voor de rijkdom van maquettes, schetsen en andere materialen die in de loop van het ontwerpproces vaak verloren gaat.

Programma

Vrijdag 2 november 17 - 22 uur.
Opening om 17 uur

Zaterdag 3 november 12 - 20 uur.

12 - 20 uur rondleidingen gedurende de hele dag
12 - 15 uur open dag
15 - 16 uur lezing en debat op initiatief van Hanneke Kijne (hoofd MSc Landschapsarchitectuur)
17 - 18 uur Kromhoutlezing

Zondag 4 november 12 - 19 uur.

12 - 19 uur rondleidingen gedurende de hele dag
14 - 15 uur lezing en debat op initiatief van Jan-Richard Kikkert (hoofd MSc Architectuur)
15 - 16 uur Finissage, nominaties ArchiprixNL en publieksprijs

Houd er rekening mee dat de Graduation Show NIET zal plaatsvinden op de Academie van Bouwkunst, maar in de nieuwe werkplaats van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, gelegen aan het Marineterrein, Kattenburgerstraat 5 - gebouw 27, Amsterdam.

Delen