Graduation Show 2019

Van 1 tot en met 3 november werden de afstudeerprojecten tentoongesteld van de masteropleidingen Architectuur, Stedenbouw en Landschapsarchitectuur tijdens de Graduation Show 2019.

Nominaties Archiprix 2019
Bij de afsluiting van de Graduation Show 2019, heeft directeur Madeleine Maaskant de vier nominaties voor Archiprix NL bekendgemaakt. De volgende afstudeerprojecten dingen mee naar deze prestigieuze prijs voor afstuderend talent van de Nederlandse ontwerpopleidingen: 'Nature is Under Your Feet’ van Charlotte van der Woude (master Landschapsarchitectuur), ‘Het Achterhuis’ van Paul Kuipers (master Architectuur), ‘A Sense of Home’ van Patrick Roegiers (master Architectuur) en ‘The Battle of Amsterdam’ van Andreas Mulder (master Stedenbouw). De uitreiking van de Archiprix NL zal plaatsvinden in het voorjaar van 2020.

Publieksprijs
Ook dit jaar kon er weer gestemd worden voor de publieksprijs. Visiting critic Indira van ’t Klooster (directeur Architectuurcentrum Amsterdam) maakte de winnaar bekend: Patrick Roegiers met zijn afstudeerproject ‘A Sense of Home’ werd door het publiek als favoriete afstudeerproject verkozen.

Circulaire afstudeertentoonstelling
De titel van de Graduation Show 2019, samengesteld door Bruno Vermeersch, is PLAN NULL. Veel tijdelijke tentoonstellingen eindigen als afval. PLAN NULL maakt hier een einde aan en omarmt de circulariteit en het recyclingpotentieel van bouwmaterialen. Bruno Vermeersch ontwierp een volledig circulaire overkappingsconstructie die met uitsluitend geleende materialen kon worden opgebouwd.

Catalogus
Bij het openen van de Graduation Show werd ook de afstudeercatalogus gepresenteerd met een overzicht van alle afstudeerprojecten. De catalogus, vormgegeven door Arthur Roeloffzen en eindredactie door Vibeke Gieskes, is voor € 5,- te koop op de Academie van Bouwkunst.Klik hier voor de digitale versie.

Deze circulaire tentoonstelling zou niet mogelijk zijn geweest zonder de steun van New Horizon, Material Balance, Stiho, Koers, MSR Verhuur, Beamsystems, FVR Trading, Heineken Experience, 50 Minutes, ALD Automotive, NAP ingenieurs, Leon de Lange, MK2, MVIE, Cognizant, Groka, Ideal Projects, Breitner Academy, Netherlands Film Academy, Academy of Theatre and Dance.

Delen