Welkom bij de Academie van Bouwkunst Amsterdam

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

 

Als gerenommeerd onderwijs- en onderzoeksinstituut bieden wij een inspirerende omgeving voor studenten architectuur,stedenbouw en landschapsarchitectuur. Met ons unieke onderwijsmodel krijg je de kans om de helft van je tijd door te brengen in de praktijk. Dankzij dit concurrent model bouw je niet alleen aan je kennis en vaardigheden, maar ook aan een professioneel netwerk. Na het succesvol afronden van een van onze Masteropleidingen heb je rechtstreeks toegang tot het Architectenregister.

Duurzaamheid staat centraal in ons curriculum en onderzoek. Wij dagen onze studenten uit oplossingen in het ruimtelijk domein te ontdekken voor de urgente en complexe vraagstukken die zijn veroorzaakt door klimaatverandering, sociale ongelijkheid en biodiversiteitsverlies. Met jouw expertise als ruimtelijk ontwerper draag je bij aan het creëren van oplossingen die de leefbaarheid van onze planeet bevorderen.

Ons onderwijs legt de nadruk op expertise en innovatie, met een speciale focus op duurzame ontwerppraktijken. Door onze nauwe samenwerking tussen architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur krijg je een unieke leerervaring, waarbij je niet alleen je eigen vakgebied verkent, maar ook leert hoe je transdisciplinair kunt bijdragen aan een duurzame en veerkrachtige toekomst.

Ontdek de Academie van Bouwkunst en laat je inspireren om de wereld om ons heen te transformeren.

agenda

20.07.24 - 11.08.24
Academie van Bouwkunst
21.08.24 - 22.08.24
Academie van Bouwkunst
08.11.24 - 10.11.24
Academie van Bouwkunst
09.11.24
Academie van Bouwkunst