Capita Selecta - Urban infrastructure

In de reeks 'Urban Infrastructure' wordt gekeken naar de betekenis van stedelijke infrastructuur voor grote stedelijke ontwikkelingen en de noodzakelijke kennis en kunde van de stedenbouwkundige om die infrastructuur zelf te kunnen vormgeven.

Infrastructuur is tegenwoordig vaak de aanjager voor stedelijke ontwikkeling. De stedenbouwkundige wordt steeds vaker betrokken bij stedelijke ontwerpen waarin het oplossen van complexe vraagstukken over stedelijke infrastructuur een steeds belangrijker onderdeel van de ontwerpopgave is. Dit vereist specifieke kennis en vakmanschap, niet alleen om infrastructuur te integreren in het stedelijk ontwerp, maar ook om vorm te geven aan de infrastructuur zelf. Hoe positioneren architecten en planners zich binnen de mogelijkheden van de techniek, en welke kennis is noodzakelijk voor het ontwerpen en uitvoeren van een succesvol plan? En kunnen nieuwe modellen voor stedelijke infrastructuur en vervoermiddelen het gedrag van mensen veranderen en de voorwaarden voor een duurzame groei van steden creëren?

De serie Urban Infrastructure wordt gecoördineerd door Rogier van den Berg, hoofd van de masteropleiding Stedenbouw.

Tijdstip en locatie
De Capita Selecta-lezingen zijn openbaar en vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur. Locatie: Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213, 1011 PG te Amsterdam. De toegang is gratis. Voertaal is Engels.

Programma

28 oktober
Jan Benthem
Benthem Crouwel Architekten

4 november
Bernardo Secchi
Associatio Bernardo Secchi Paola Viganò

11 november
Marcel Smets
Voormalig Vlaams Rijksbouwmeester / Katholieke Universiteit Leuven

25 november
Alfredo Brillembourg en Hubert Klumpner
Urban-Think Tank (U-TT)

2 december
Arturo Ardila-Gómez
Urban Transport Specialist World Bank Group

Delen