Holland Tour 2023

Gepubliceerd op

De Holland Tour 2023 had als thema Nieuw en Oud Land. De eerste dag, vrijdag 16 juni, stond het nieuwe land centraal met de Flevopolders, waarbij het kunstwerk, het landart project De Groene kathedraal, de nieuwe wijk Almere Oosterwold,  Lelystad Centrum en Lelystad Haven werd bezocht, voor met de boot af te reizen naar het nieuwste stuk Nederland: de Markerwadden, bureau Vista gaf uitleg ter plaatse over hun ontwerp. Over de Houtribdijk (ook bekend als Markerwaarddijk of dijk Enkhuizen-Lelystad werd de reis voortgezet naar Andijk, waar de tenten werd opgezet voor het gezamenlijk diner.

De tweede dag had als thema Oud land en startte met een bezoek aan de Gereformeerde Kerk van de architect Egbert Reitsma in Andijk. Van Andijk werd er over de dijk gefietst naar Enkhuizen, waar het Snouck van Loosen park, voorbeeld van een tuindorp, werd bezocht om vervolgens via een stadswandeling naar het Zuiderzeemuseum te lopen. Na het bezoek aan het Zuiderzeemuseum werd de fietstocht vervolgd naar eindpunt Hoorn, via het Julianapark en wandeling door het historisch centrum vond het slotakkoord plaats in de Oosterkerk van Hoorn, waarbij allerlei facetten van de geschiedenis (VOC, handel, etc.) aan bod kwamen.

Oene Dijk, coördinator

Delen