UITVERKOCHT 1·Lectures met Kengo Kuma

maandag 17 september 2018, 20:00 - 22:00 uur
Zuiderkerk
Zuiderkerkhof 72
1011 WB Amsterdam

De beroemde Japanse architect Kengo Kuma komt op 17 september naar Nederland en opent met zijn lezing in de Zuiderkerk het nieuwe seizoen 1·Lectures. Kuma vertelt over zijn werk in steden over de hele wereld, waaronder Londen, Tokio en Dundee. Na zijn 1·Lectures gaat Kuma richting Schotland voor de opening van V&A Dundee, de eerste plek van het V&A Museum buiten Londen en ontworpen door de Japanner en zijn team.

Over Kengo Kuma
Kengo Kuma (1954), richtte in 1990 Kengo Kuma & Associates op. In 2009 werd hij aangesteld als hoogleraar aan de Graduate School of Architecture van de Universiteit van Tokio. Tot de belangrijkste werken van Kuma behoren Noh Stage in the Forest, Toyoma Center for Performance Arts (bekroond met de jaarlijkse prijs 1997 van het Architectural Institute of Japan) en Bato-machi Hiroshige Museum (bekroond met de Murano Prijs). Recente werken zijn onder meer het Nezu Museum (2009, Tokio), het Yusuhara Marche en het Wooden Bridge Museum (2010), het Asakusa Cultuur- en Toerismecentrum (2012) en het Nagaoka Stadhuis Aore. (2012) en Kabukiza (2013).

Buiten Japan zijn onlangs het Besançon Music Center, het FRAC Marseilles Aix-en-Provence Conservatoire en het Folk Art Museum van de Chinese Academie voor de Kunsten voltooid. Kuma is ook een fervent schrijver. Zijn boeken zijn vertaald in het Engels, Chinees en Koreaans, waarmee hij een breed lezerspubliek van over de hele wereld heeft verworven.

Deze lezing komt tot stand door samenwerking tussen Architectuurcentrum Amsterdam, de Academie van Bouwkunst Amsterdam en de Gemeente Amsterdam.

Datum: maandag 17 september 2018
Tijd: 20.00 aanvang lezing / 19.30 inloop
Locatie: Zuiderkerk, Zuiderkerkhof 72, 1011 WB Amsterdam

ALLE TICKETS ZIJN UITVERKOCHT

Over de 1·Lectures
De Academie van Bouwkunst organiseert in samenwerking met de Architectuurcentrum Amsterdam sinds 2014 de 1·Lectures. Deze reeks architectuurlezingen biedt een podium aan sprekers uit binnen- en buitenland om te vertellen over uiteenlopende onderwerpen uit de internationale wereld van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Delen