AirBnB & Disneyfication – Stephen Hodes

woensdag 9 mei 2018, 19:30 - 21:00 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Na het afronden van zijn studie Stedenbouw, volgde voor Stephen Hodes een succesvolle carrière in het toerisme. Hij werkte als expert voor het Nederlandse Bureau voor Toerisme en KPMG voordat hij het consultancybureau LAgroup oprichtte. De afgelopen jaren is Hodes uitgegroeid tot een activist die mensen mobiliseerde om na te denken over nieuwe manieren om te voorkomen dat Amsterdam zou veranderen in het volgende Venetië, een stad die alleen dient voor het doel van het massatoerisme. Hij zal de beste en slechtste voorbeelden van over de hele wereld presenteren in de manier waarop steden omgaan met de groei van het internationale toerisme.

De C4C6 lezingen zijn toegankelijk voor 2e en 3e jaars studenten aan de Academie van Bouwkunst. Voor hen is het volgen van alle lezingen verplicht. 

De lezingen vinden plaats in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst. De lezingen op 16.05 en 23.05 worden gehouden in Pakhuis de Zwijger en zijn, in tegenstelling tot de lezingen op de Academie, wel toegankelijk voor publiek.

De C4C6-lezingenreeks is bedoeld om masterstudenten aan de Academie van Bouwkunst een duidelijk beeld te geven van de huidige stedelijke problemen in Amsterdam. Ten tweede laat het internationale perspectief de studenten zien dat stedelijke oplossingen die in een deel van de wereld worden gegenereerd, een inspiratie kunnen zijn voor steden in andere landen.

Delen