1·Lectures met Laura Gatti

donderdag 24 mei 2018, 20:00 - 22:00 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Laura Gatti, landschapsarchitect en medeontwerper van het meermaals bekroonde ‘Bosco Verticale’ van architect Stefano Boeri in Milaan, deelt met ons de uitdagingen, de mislukkingen en de successen van tuinen geïntegreerd in gebouwen in haar 1·Lectures op 24 mei.

Een enorme trend tegenwoordig zijn de tenders met renders van gebouwen bedekt met planten en bomen. Hoe vormt Laura Gatti als agronoom de perfecte conditie voor vegetatie op balkons en daken? In welk stadium van het ontwerpproces komt zij aan bod? Wat zijn de selectiecriteria voor de perfecte planten en bomen? En wat heeft Laura geleerd van Bosco Verticale voor toekomstige projecten? Ontdek de antwoorden op deze vragen en meer in de lezing bij de Academie van Bouwkunst.

Laura Gatti werkt al meer dan twintig jaar op het gebied van stadsvernieuwing en groeninrichting in de publieke en private sector. Als specialist in het ontwerpen van daktuinen werkt ze aan diagnose, sanering, impactstudies en evaluatie van de stabiliteit van grote bomen. Er is een grote vraag naar haar vaardigheden in stadsvernieuwing en het ontwerpen van parken en tuinen geïntegreerd met gebouwen (groene daken en muren). In 1992 richtte ze Studio Laura Gatti op, gespecialiseerd in tuinbouw- en bodemadvies, boomverzorging en beheerplannen, met speciale vaardigheden en ervaring in het restaureren van historische sites en het integreren van vergroening in gebouwen – groene daken, groene muren, hangende tuinen.

Datum: donderdag 24 mei 2018
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213 te Amsterdam
Prijs: €5,- (losse lezing)
Tickets zijn verkrijgbaar in de webshop van Architectuurcentrum Amsterdam. Daarnaast zijn tickets te koop aan de deur, vanaf 19.30 uur op de avond van de lezing (indien voorradig). Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van collegekaart.
Voertaal: Engels.

1·Lectures
De Academie van Bouwkunst en Architectuurcentrum Amsterdam organiseren samen de 1·Lectures. Dit zijn lezingen waarin uiteenlopende onderwerpen uit de internationale wereld van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur de revue passeren. Bekijk hier het volledige overzicht van de 1·Lectures.

Delen