1·Lectures met Ilze Paklone

donderdag 28 september 2017, 20:00 - 22:00 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam


1·Lectures | Towards Mapping Urban Intensities | Ilze Paklone


Amsterdam is in hoog tempo op weg uit te groeien van middelgrote stad tot metropool. Deze groei heeft gevolgen voor alle aspecten op het gebied van stedelijke ontwikkeling, van intensiteit tot duurzaamheid, van economie tot emancipatie en cultuur. In diverse 1Lectures dit academische jaar kijken we met behulp van een breed en internationaal scala aan stedenbouwkundigen naar deze ontwikkeling. Hoe zijn in buitenlandse metropolen de bijkomende problemen van sterke groei aangepakt en welke oplossingen en ideeën kunnen dienen als inspiratie of als les voor Amsterdam?

Als eerste spreker over dit onderwerp vertelt de van oorsprong Letse architecte en stedelijk onderzoeker Ilze Paklone aan de hand van haar ervaringen in Tokio over de thema’s ‘intensiteit en flexibiliteit’.

Over Ilze Paklone
Ilze Paklone is een in Letland geboren architect en medeoprichter van “STUDIO WASABI”, een architectuurbureau en denktank gevestigd in Tokio. Ze behaalde een doctoraat aan de Technische Universiteit van Riga en was doctoraatsstudent aan de Universiteit van Tokio met een studiobeurs die werd toegekend door het Japanse overheidsprogramma Monbukagagakusho. Ze werkte als architect bij designstudio’s zoals Wiel Arets Architects (NL) en NRJA (LV). Ze is correspondent in Japan voor het Italiaanse tijdschrift “DOMUS” en gastredacteur van de speciale uitgave van het Japanse tijdschrift a+u, ‘Latvia – Architecture Unfolding’. Daarnaast was ze medecurator van de tentoonstelling “Latvia. Architecture at Convergence” die tentoongesteld was in Japan.

Datum: donderdag 28 september
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213 te Amsterdam
Prijs: €5,- (losse lezing) €35 (passe-partout acht lezingen)
Tickets zijn te koop in de webshop op www.arcam.nl. Daarnaast zijn tickets te koop aan de deur, vanaf 19.30 uur op de avond van de lezing (indien voorradig). Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van collegekaart.
Voertaal: Engels.

Delen