Shant Moushegh

Shant Moushegh

Opleiding
Architectuur
Lichting
2021
E-mail
shant.moushegh@hotmail.com

House of Future Architects


Studentencomplex van de Academie van Bouwkunst, Amsterdam

Vier jaar geleden ben ik begonnen met mijn masteropleiding en sinds dat moment zat ik eigenlijk in een emotionele rollercoaster, die maar niet leek te stoppen. De academie vraagt veel tijd van de studenten, want van de studenten wordt verwacht dat zij overdag een baan hebben en in de avonden én de weekenden aan de academie werken. Door deze nagenoeg bezette agenda ligt er veel druk op de studenten, waarbij de studenten vaak ook niet genoeg tijd voor zichzelf hebben. Zo heb ikzelf en velen van mijn studiegenoten tijdens de opleiding het mentaal, lichamelijk en financieel erg moeilijk gehad. Voor veel studenten waren deze buitenschoolse problemen jammer genoeg de reden om te stoppen met de opleiding.

Dit was voor mij de aanleiding om een plek te ontwerpen voor de studenten van de academie, waar zij samen kunnen komen, samen kunnen wonen en samen kunnen werken. Middels het houden van een online enquete en het interviewen van verschillende studenten is het programma voor dit studentencomplex ontstaan. De opgave was om een gebouw te ontwerpen waar studenten van de academie kunnen verblijven en genoeg faciliteiten hebben om zich zo maximaal mogelijk te kunnen ontplooien tijdens hun tijd bij de academie. In dit studentencomplex zijn er dan ook ruimten vrijgemaakt als, presentatieruimte, maquetteruimte, expositieruimte etc.

Kort samengevat: 'The House of Future Architects' zal een masteropleiding aan de Academie van Bouwkunst compleet maken. Door het aanbieden van verschillende faciliteiten en het samen brengen van enthousiaste studenten zal dit gebouw een ‘bruisende hotspot’ kunnen zijn van toekomstige architectuur talenten!

 

Afstudeerdatum: 16 december 2020 (lichting 20-21)
Afstudeercommissie: Saša Rađenović, Dingeman Deijs, Michiel Hulshof
Toegevoegde leden t.b.v. het examen: Jolijn Valk en Jeroen van Mechelen. 

Terug naar lijst
Delen