Dennis Huiskens

Dennis Huiskens

Opleiding
Architectuur
Lichting
2014
E-mail
huiskens.dennis@gmail.com

Sportrevalidatiecentrum Zuid-Kennemerland

De locatie van het sportrevalidatiecentrum is daar waar het duinlandschap overgaat in het boslandschap. Dwalend door het duinlandschap ontstaat een gevoel van vrijheid en collectiviteit, terwijl in het boslandschap een gevoel van geborgenheid en individualiteit ontstaat.

Door toevoeging van massa worden de beleving, de schaal en het gebruik van het landschap versterkt. De wanden vormen een scheiding tussen het duin- en boslandschap, open- en geborgenheid, landschappelijke en menselijke schaal, collectiviteit en individualiteit. De wanden versterken de beleving van de twee landschapstypen en organiseren stromingen en zicht in het landschap. In de architectuur vormt het de scheiding tussen sport & bewegen en verblijf. In de wanden wordt de verticale ontsluiting van de architectuur georganiseerd.

Onder het duinlichaam is een ruimte waar de patiënt samen met anderen kan werken aan zijn fysieke gestel. Een ruimte die in relatie wordt gebracht met het duinlandschap door grote openingen in het duinlichaam. De patiëntenkamers zijn gesitueerd in het boslandschap. Het geborgen karakter van dit landschap sluit aan bij de behoefte van de patiënt en functie van deze ruimten.

Terug naar lijst
Delen