Building in Landscape op de IJsselbiënnale

Gepubliceerd op

Op de Academie van Bouwkunst streven we naar een open en onderzoekende houding en moedigen we studenten aan positie in te nemen. De Academie zet zich met haar onderzoek en opgaves in om een positieve bijdrage te leveren aan de klimaattransitie. In het kader hiervan, zijn we dit jaar een samenwerking gestart met Lenteland en Erve Kiekebos. Lenteland ontwikkelt, samen met boeren en burgers, regeneratieve boerderijen met als doel het opbouwen van klimaatpositieve voedselgemeenschappen. Erve Kiekebos is één van deze boerderijen. 

Gedurende acht weken hebben 51 studenten in zowel Architectuur als Landschapsarchitectuur het erf en de omgeving van Erve Kiekebos verkend, begeleid door een interdisciplinair team van docenten. De focus hierbij lag op het verkennen van het concept regeneratieve landbouw en de cruciale rol van de bodem hierin.  

Het op de IJsselbiënnale gepresenteerde werk is een selectie van de uitkomst van dit proces. 

 

 

Foto: Mariska, Julia P. and Julia L.

Delen