Afstudeerders in debat over de compacte stad

Gepubliceerd op

Zondag 5 november organiseert de Academie van Bouwkunst een debat met afstudeerders over de toekomst van de stedelijke leefomgeving. Aanleiding is de recente discussie over het stadsontwerp van de Amsterdamse Sluisbuurt.

Hoog of laag? is slechts één van de factoren die de toekomst van de stedelijke leefomgeving bepalen. Onderzoeker Kersten Niebelek van het Planbureau voor de Leefomgeving biedt inzicht in het complexe samenspel van dichtheid, veerkracht, infrastructuur en economie. Aansluitend gaat Markus Appenzeller (hoofd master Stedenbouw aan de Academie van Bouwkunst) in debat met afstudeerders en de zaal.

Tijdstip en locatie
Zondag 5 november, aanvang 15.00 uur, in de Academie van Bouwkunst. Waterlooplein 213, Amsterdam. Vrij entree. De voertaal is Engels. Tevens slotdag van de Graduation Show 2017 van 3 tot en met 5 november.

Programma Graduation Show 2017

Vrijdag 3 november van 17:00 (opening door Daan Zandbelt) tot 22:00 uur.

Zaterdag 4 november van 12:00 tot 20:00 uur, met om 15:00 uur een debat over nieuwe visies op de Nederlandse waterveiligheidsopgave en om 17:00 uur de Kromhoutlezing door architect Donna van Milligen Bielke. Gedurende de hele dag zijn er rondleidingen.

Zondag 5 november van 12:00 tot 19:00 uur, met om 15:00 uur een debat met afstudeerders over stedelijke verdichting en om 16:00 uur de bekendmaking van de nominaties voor Archiprix NL en de winnaar van de publieksprijs. Gedurende de hele dag zijn er rondleidingen.

Delen