Terug naar Nieuw-West

woensdag 08 mei 2024, 19:30 - 21:30 uur
New Metropolis Nieuw-West
Burgemeester Rendorpstraat 1-3
1064 EL Amsterdam

Kilk hier om je gratis aan te melden.

Op 8 mei organiseert het Lectoraat Sociale Rechtvaardigheid en Diversiteit in de Kunsten een avond over gentrificatie in Nieuw Metropolis Nieuw-West. Tijdens deze bijeenkomst zullen we samen met buurtbewoners uit Amsterdam Nieuw-West, studenten en activisten luisteren naar de herinneringen en verhalen die we hebben opgehaald tijdens de ‘Remembering Nieuw-West’ Paasschool. Naast deze herinneringen en verhalen zullen we luisteren naar andere verhalen en memoires van onderzoekers en buurtbewoners. Deel jij jouw verhaal? 

Onderzoeker Sophia Holst zal tijdens het programma haar perspectief delen. Zo zal ze enkele van haar (archief- en veld)onderzoeksresultaten over de segregatie van Amsterdammers met een migratieachtergrond in Nieuw-West tonen. Ook zal ze geluidsfragmenten laten horen van bewoners in de Wildeman- en Johan Piet-buurten en foto’s delen van de fietstocht die ze met Tayfun Balçık organiseerde.

Karima Aissaoui is schrijver, journalist en visueel maker. Ze zal delen hoe ze terugkijkt op Nieuw-West, waar ze is geboren en opgegroeid. Karima studeerde Communicatiewetenschappen en  behaalde een master Marketing aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Voor de Volkskrant schreef ze een serie over gentrificatie in Slotervaart in Amsterdam Nieuw-West, waar ze oude en nieuwe bewoners sprak.

Delen