Midsummer Night Lecture met Oliver Wainwright

vrijdag 13 juli 2018, 21:00 - 22:00 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Op vrijdag 13 juli organiseert de Academie van Bouwkunst Amsterdam de Midsummer Night Lecture, een jaarlijkse lezing voor docenten, studenten en medewerkers over een actueel onderwerp in de architectuur, stedenbouw of landschapsarchitectuur. Dit is tevens de afsluiting van het academische jaar.

De lezing zal gegeven worden door Oliver Wainwright, de architectuur- en designcriticus van The Guardian. Voordat hij de journalistiek in ging werd hij opgeleid tot architect en werkte als strategisch planner bij de Architecture and Urbanism Unit van the Greater London Authority, en bij een aantal architectuurbureaus waaronder OMA in Rotterdam en Muf in Londen. Hij is internationaal regelmatig gastcriticus en -docent aan een aantal architectuuropleidingen. In zijn lezing, getiteld 'Form Follows Finance' spreekt Oliver hoe de macht van het wereldkapitaal vorm geeft aan onze steden.

Datum en plaats
Vrijdag 13 juli 2018. De lezing begint om 21.00 uur. Waterlooplein 211-213, Amsterdam. De lezing is in het Engels. Na de lezing is er een feest van 22.00 tot 03.00 uur. Kaarten hiervoor zijn 10 euro per stuk (incl 2 consumpties) en op 13 juli vanaf 20:30 verkrijgbaar aan de deur.

Delen