1·Lectures met Kamiel Klaasse en Rob van Kalmthout

donderdag 22 november 2018, 20:00 - 22:00 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Sloterdijk wordt een stadswijk. De realisatie van woontoren Vertical op de zogenaamde N-Kavel, waarin laag- en hoogbouw wordt gecombineerd met veel groen, maakt onderdeel uit van de transformatieopgave van stationsgebied Amsterdam Sloterdijk. Sloterdijk wordt omgevormd tot gemengd werk- en woongebied. De bouw van het project gaat dit najaar van start. Op 22 november hoor je het verhaal van Vertical vanuit de architect, Kamiel Klaasse van NL Architects en vanuit de ontwikkelaar, Rob van Kalmthout van Heijmans.

Verticale stad
Bouwbedrijf Heijmans heeft een team van vijf jonge Nederlandse architectenbureaus aangesteld die een ‘verticale stad’ met veel groen hebben ontworpen met 144 zeer diverse koopwoningen: appartementen, maisonnettes, tuinlofts en loodswoningen van zes meter hoog. De bureaus die samen hebben getekend zijn NL Architects, Space Encounters, Donna van Milligen, Chris Collaris en DS landschapsarchitecten. De combinatie van laag- en hoogbouw is ook bijzonder: de laagbouw bestaat uit circa 10 diepe hoge loods-woningen en 40 zogenoemde tuin-lofts. In de hoogbouw worden ongeveer 100 loft-appartementen gebouwd. Leuk detail: Iedere woning krijgt een tuin op hoogte, en er komen nest- en schuilplekken voor vogels.

Over Kamiel Klaasse
Klaasse (1967) studeerde in 1995 af aan de TU Delft en startte in 1997 samen met Walter van Dijk, Pieter Bannenberg en Marc Linneman het bureau NL Architects. Eerder stond Kamiel al op het 1Lectures podium om te vertellen over de renovatie van de Kleiburgflat dat in 2017 (als eerste in Nederland) de Europese Mies van der Rohe architectuurs award won.

Over Rob van Kalmthout
Rob van Kalmthout is sinds 2013 commercieel manager bij Heijmans. Bouwen wordt volgens Van Kalmthout niet meer bepaald door het maken, maar door het bedenken: ‘Je zoekt als ontwikkelaar naar die binnenstedelijke gebieden die een waardesprong kunnen maken. Niet alleen in financiële zin, maar ook maatschappelijk. Het uitgangspunt is dat die waardesprong nu samen gemaakt moet worden, ook met kleinere investeerders zoals winkeliers en bewoners.’

Datum: donderdag 22 november 2018
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213 te Amsterdam
Tickets: Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van hun collegekaart. Zij hoeven niet van te voren de kaarten te reserveren. Losse tickets via de webshop van Architectuurcentrum Amsterdam zijn uitverkocht.
Voertaal: Engels.

Over de 1·Lectures
De Academie van Bouwkunst organiseert in samenwerking met de Architectuurcentrum Amsterdam sinds 2014 de 1·Lectures. Deze reeks architectuurlezingen biedt een podium aan sprekers uit binnen- en buitenland om te vertellen over uiteenlopende onderwerpen uit de internationale wereld van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Delen