1·Lectures met Caroline Bos (UNStudio)

donderdag 19 oktober 2017, 20:00 - 22:00 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam


Caroline Bos, medeoprichter en hoofd stedenbouwkundige van UNStudio spreekt op de Academie van Bouwkunst op 19 oktober over ‘Knowledge Tools’: architecture as a knowledge practice and how knowledge is applied – zoals toegelicht in de recente publicatie ‘Knowledge Matters’.

Over Caroline Bos
Bos studeerde Kunstgeschiedenis aan het Birkbeck College van de Universiteit Londen en Urban and Regional Planning aan de Faculteit van Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht. In 1988 richtte zij samen met Ben van Berkel het Van Berker en Bos Architectuurbureau op, waarmee zij de theorie uitbreidde naar de architectuurpraktijk. In 1998 was zij medeoprichter van UNStudio.

Als gastdocent heeft ze lesgegeven aan Princeton University, het Berlage Instituut in Rotterdam, de Academie van Beeldende Kunsten in Wenen en de Academie van Bouwkunst in Arnhem. In 2012 kreeg ze een ereprofessoraat aan de Faculteit van architectuur, bouwkunde en stedenbouw van de Universiteit van Melbourne.

UNStudio heeft kantoren in Amsterdam, Shanghai en Hongkong en gespecialiseerd in architectuur, interieurarchitectuur, product design, stedelijke ontwikkeling en infrastructurele projecten. Bekende projecten van hun hand zijn het station Arnhem dat diverse prijzen heeft gewonnen, het Mercedez Benz Museum in Stuttgart en de Erasmusbrug in Rotterdam.

Datum: donderdag 19 oktober
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213 te Amsterdam
Prijs: €5,- (losse lezing). Tickets zijn verkrijgbaar in dewebshop van ARCAM.
Daarnaast zijn tickets te koop aan de deur, vanaf 19.30 uur op de avond van de lezing (indien voorradig). Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van collegekaart.
Voertaal: Engels.

Delen