1·Lectures met Adrian Forty

donderdag 04 juni 2015, 20:00 - 21:30 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Beton is en blijft een controversieel materiaal: niet weg te denken uit wereldberoemde voorbeelden van vooruitstrevende architectuur maar tegelijk beklaagd omdat het alle plekken op elkaar zou doen lijken.

Een avond over beton en de culturele betekenis ervan, onder leiding van de specialist bij uitstek. Spreker: Adrian Forty (Professor of Architectural History, The Bartlett, Londen). Forty publiceerde in 2012 Concrete and Culture: A Material History.

De lezing vindt plaats op donderdag 4 juni, start 20.00 uur, in de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213. Kaarten à €5 zijn te koop aan de deur vanaf 19.30 uur en via de webshop van Arcam. Academiestudenten en medewerkers hebben vrij toegang op vertoon van de college- of medewerkerspas. De voertaal is Engels.

1·Lectures
1·Lectures is de opvolger van de Capita Selecta-lezingen en de Arcam-lezingen, bedoeld voor Academiestudenten en alle andere belangstellenden. Deskundigen, grootheden, nieuwkomers en buitenstaanders worden uitgenodigd om hun licht te laten schijnen over onderwerpen in de architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp.

Delen