1·Lectures met Hans van der Made & ENNEAD LAB: One Extreme

donderdag 22 oktober 2015, 20:00 - 21:30 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Stedenbouwkundige Hans van der Made is voor de gemeente Amsterdam betrokken bij de ruimtelijke organisatie van vluchtelingenkamp Al Za'atari in Jordanië. Hij geeft een uiteenzetting over de aard van het kamp en de opgave waaraan hij daar samen met anderen werkt. ENNEAD LAB, onderdeel van het in New York gevestigde bureau ENNEAD, verricht in opdracht van Stanford University en de UNHCR onderzoek naar ontwerpmethodiek voor vluchtelingenkampen. Don Weinreich en Eliza Montgomery van ENNEAD komen hierover vertellen.

Nieuw bij de 1·Lectures zijn terugkerende themaseries. In de maanden september tot en met december komen in acht avonden drie thema's aan bod: One Catalog, One Era & One Extreme.

Tenzij anders vermeld vinden de lezingen plaats in de Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213 te Amsterdam. Steeds op donderdagavonden, aanvang 20.00 uur. De voertaal is Engels.

Kaarten
Kaarten à € 5 zijn in de voorverkoop online verkrijgbaar op de website van Arcam. Daarnaast zijn ze te koop aan de deur, vanaf 19.30 uur op de avond van de lezing (indien voorradig). Academiestudenten hebben vrij toegang op vertoon van collegekaart.

Delen