Naar inhoud
 

Vragen?

Ga naar FAQ

 

Contact?

Ons studiesecretariaat staat voor je klaar

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Er zijn drie manieren om toegelaten te worden tot de selectieprocedure van de masteropleidingen aan de Academie van Bouwkunst:

1. Je hebt een diploma van een bachelor- of masteropleiding die aansluit bij de te volgen opleiding aan de Academie van Bouwkunst. Twijfel je of je een relevante vooropleiding hebt? Bekijk hier het overzicht daarvan voor de:

Master Architectuur
Master Stedenbouw
Master Landschapsarchitectuur

2. Je hebt een buitenlandse bachelor- of masteropleiding die in de lijn ligt van de masteropleiding aan de Academie van Bouwkunst. Mocht de buitenlandse vooropleiding onbekend zijn, dan wordt deze getoetst door EP-Nuffic.

3. Je hebt een vooropleiding in combinatie met relevante werkervaring, waardoor je in aanmerking denkt te komen voor de gewenste opleiding. Je kunt dan worden toegelaten op basis van een toelatingsgesprek dat wordt afgenomen door het hoofd van de opleiding en de studieadviseur. Tijdens het gesprek wordt aan de hand van het portfolio en de motivatie bekeken of je geschikt bent om je aan te melden.  

Wanneer je een master Architectuur, Stedenbouw of Landschapsarchitectuur wil volgen, maar geen bouwtechnische opleiding hebt en/of belangrijke vakkennis of ontwerpvaardigheden mist, dan kun je de pre-master Architectuur & Techniek of de pre-master Stedenbouw & Landschapsarchitectuur volgen.

De masteropleiding is tweetalig. Je beheerst het Engels op havo/vwo-niveau, of op een gelijk niveau volgens TOEFL (Test of English as a Foreign Language) of IELTS (International English Language Testing System).

Hou er rekening mee dat het onderdeel van je opleiding is om tijdens de master te werken op een voor de opleiding relevante werkplek. Het hebben of vinden van een baan is daarom een vereiste wanneer je wordt toegelaten.

Delen
 

Vragen?

Ga naar FAQ

 

Contact?

Ons studiesecretariaat staat voor je klaar