Ik heb niet de juiste studieachtergrond voor de master, kan ik mij aanmelden voor de master?
Zij die niet voldoen aan de genoemde criteria, maar door een combinatie van vooropleiding en langdurige relevante werkervaring menen daarvoor in aanmerking te komen, kunnen in een aantal gevallen worden toegelaten op basis van een toelatingsonderzoek. De commissie voor dit onderzoek bestaat uit het hoofd van de opleiding en de studieadviseur. Kandidaten wordt verzocht in dit geval contact op te nemen met de studieadviseur voor een verkennend gesprek. Stuur hiervoor een e-mail naar avb-studiesecretariaat@ahk.nl.

Daarnaast is het in sommige gevallen noodzakelijk om eerst een pre-master te volgen. Kijk bij de toelatingseisen of dit in jouw geval van toepassing is.

Ik krijg het diploma van mijn vooropleiding niet op tijd. Mag ik een kopie daarvan later inleveren?
Dat mag tot uiterlijk 1 september. Wanneer de kopie van het diploma niet op 1 september in ons bezit is, kun je niet aan de opleiding beginnen. Tot die tijd is een verklaring van de school nodig dat opleiding succesvol is afgerond en dat het diploma later komt.

Hoe kan ik mijn portfolio online uploaden en beschikbaar stellen voor de aanmeldingsprocedure?
Het portfolio dient online beschikbaar te zijn via een link, het moet downloadbaar zijn (mocht je bijv. ISSUU gebruiken, let er dan op dat de instellingen zo staan, dat het document te downloaden is). Deze link vermeld je op het aanmeldformulier dat je ontvangt na aanmelding in Studielink. Er zijn verschillende manieren om je bestanden of mappen te delen met anderen. Hieronder vind je instructies voor twee veelgebruikte methodes. Het portfolio mag ook via een andere online opslagdienst worden aangeboden. Let er wel op dat het portfolio twee maanden na je aanmelding nog online beschikbaar dient te zijn.

Google Drive
Als je al een Google account hebt (bijvoorbeeld voor Gmail of YouTube) dan hoef je geen nieuwe account aan te maken. Google Drive is benaderbaar via drive.google.com. Log in met je Google-accountgegevens.

1. Om een map of bestand toe te voegen, klik je op “Nieuw".
2. Vervolgens kun je een nieuwe map maken, een map uploaden of een bestand uploaden.
3. Wanneer de map of het bestand is geüpload, klik erop met de rechtermuisknop en kies “Link ophalen”
4. De link die nu verschijnt kopieer je en plak je in het aanmeldformulier.

Dropbox
Dropbox is een gratis programma waarmee gemakkelijk documenten gedeeld kunnen worden. De Dropbox map met daarin jouw bestanden wordt gesynchroniseerd tussen alle computers waarop dropbox geïnstalleerd is. Registeren en inschrijven via www.dropbox.com.

1. Ga naar de Dropbox map op je computer. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat je wilt delen en selecteer Dropbox > Get link
2. De link naar het bestand staat nu op je klembord.
3. Druk op plakken (ctrl + V) om de link in bijvoorbeeld een e-mail te zetten.
4. Tip: Het verkrijgen van een link kan ook via dropbox.com of via de Dropbox App.

Ik heb mijn aanmeldingsformulier geüpload maar geen ontvangstbevestiging ontvangen, waarom is dat?
Waarschijnlijk heb je dan niet alle verplichte aanmelddocumenten aangeleverd. In ons aanmeldingssysteem krijgen wij alleen de volledige aanmeldingen binnen. Als je niet alle verplichte documenten hebt aangeleverd dan kunnen wij je aanmelding niet in behandeling nemen.

Mijn portfolio laat zich door zijn vorm niet digitaliseren. Wat nu?
Je zult hoe dan ook een digitale portfolio moeten uploaden waaruit je ontwerptalent en ervaring blijkt. Maak er één, als je nog geen digitaal exemplaar hebt. (Als je een portfolio niet kunt digitaliseren en deze toch ter aanvulling wilt laten zien, dan kun je deze per reguliere post insturen. Neem in dat gevel eerst contact op met avb-studiesecretariaat@ahk.nl.

Delen