Music, space and architecture

Maarten Kloos, Justin Bennett, Cilia Erens (2012)

De relatie tussen architectuur en muziek heeft een lange en ingewikkelde geschiedenis. Het onderwerp wordt gewoonlijk onderzocht vanuit het perspectief van een of andere discipline. Het boek Music, Space and Architecture biedt een nieuwe methode die voortborduurt op het concept van ruimte als medium tussen muziek en architectuur.

Door middel van een multidisciplinaire aanpak stellen de bijdragers de vraag hoe geluid (en muziek) de atmosfeer van een gebouw beïnvloedt en vice versa. Hoe beïnvloedt het ontwerp van een ruimte het geluid van deze ruimte? Hoe wordt deze ervaring geïnterpreteerdop de schaal van stedelijke en bouwkundige ruimte, binnen expirimentele vormen van ruimte, en binnen het meer ongrijpbare rijk van wezenlijke ruimte? En hoe kan de kennis en de inzichten, verkregen uit onderzoek, toegepast worden in ruimtelijk ontwerp? Waaruit bestaat de perfecte muziekzaal?

Het boek Music, Space and Architecture bevat bijdragen van Maarten Kloos, Justin Bennett, Cilia Erens, Rob Metkemeijer, Sjoers Soeters, Jacob Voorthuis, Machiel Spaan, Berend Jan Bockting, Lieselore Maes, Sebastian Janusz, Baryy Blasser, Linda-Ruth Salter, Raviv Ganchrow en Bart Visser. 

Music, space and architecture
Terug naar lijst
Delen