Capita Selecta - Radicalizing the local: inclusive urban strategies

De nieuwe reeks Capita Selecta met de titel 'Radicalizing the local: inclusive urban strategies' wordt georganiseerd door kunstenaar Jeanne van Heeswijk die vanaf medio januari 2011 als Artist in Residence aan de Academie van Bouwkunst is verbonden. De lezingen gaan in op de thema’s waarmee Jeanne van Heeswijk zich in haar kunstpraktijk bezighoudt: het radicaliseren van lokale economieën en migratie.

Als kunstenaar staat Van Heeswijk midden in het publieke domein, met al zijn politieke, sociale, economische en culturele aspecten. Met haar kunstprojecten wil ze mensen overhalen om actief mee te werken aan de ontwikkeling van de  publieke ruimte. Het gaat haar om disciplineoverschrijdend onderzoek en expertiseuitwisseling, waarbij kunstenaars samen met bewoners een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de openbare ruimte die vaak de ruggengraat vormt van een buurt.

Klik hier voor een interview met Jeanne van Heeswijk

Tijdstip en locatie
De Capita Selecta-lezingen zijn openbaar en vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur. Locatie: Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213, 1011 PG te Amsterdam. De voertaal is Engels. Toegang gratis.

Programma

3 februari
Sumita Sinha
Eco=logic Architects

10 februari
Jeanne van Heeswijk
Jeanne Works / Freehouse research

17 februari
Miquel Robles-Duran & Teddy Cruz
The New School / University of California

24 februari
Rick Lowe
Project Row Houses

3 maart
Mustafa Tazeoglu
Urban Rhizome

10 maart

Mick Wilson
GradCAM Dublin


Delen