Beroepsperspectief

De Academie van Bouwkunst stimuleert haar studenten om het maximale uit hun talenten te halen. Dit resulteert in een bijzonder hoog niveau en regelmatig wordt het werk van studenten van de Academie bekroond met de Archiprix of andere prijzen.

De stedenbouwkundige
Na de masteropleiding Stedenbouw heb je de beschikking over een breed en gefundeerd ontwerp- en onderzoeksinstrumentarium en kun je nationaal en internationaal opereren als stedenbouwer. Daarbij kun je als zelfstandig ontwerper binnen een bureau, overheid of instelling effectief samenwerken met andere disciplines in het ontwerp-, plan-, en uitvoeringsproces, of je eigen bureau beginnen.

Titel
Het diploma Architectuur van de Academie van Bouwkunst geeft afgestudeerden het recht op zelfstandige beroepsuitoefening van het beroep Stedenkundige en voldoet aan de toelatingseisen van de verschillende registers die in de Wet op de Architectentitel geformuleerd zijn. De afgestudeerde heeft rechtstreeks toegang tot het Architectenregister.

Uit de praktijk: Jaap Brouwer

Jaap Brouwer werkt als stedenbouwkundige in loondienst bij Soeters Van Eldonk architecten. Daarnaast werkt hij aan eigen projecten, zoals zijn afstudeerproject Hollands Welvaren, waarvoor hij in 2010 genomineerd is voor de StedenbouwNU-prijs. In dit interview vertelt Jaap Brouwer onder meer over de voordelen van een gecombineerde beroepspraktijk als werknemer en zelfstandige, als ontwerper en docent, zijn vinding Aquapunctuur, de gevolgen van de crisis voor een groot bureau en de profilering van urban planners. (In samenwerking met BeroepKunstenaar.)

Delen