Naar inhoud
 

Studiegids 2020-2021

Download (PDF)

Studieprogramma

De Academie van Bouwkunst Amsterdam combineert een binnenschools en buitenschools curriculum. Zowel de studenten als docenten van de Academie staan midden in de praktijk van ontwerp en onderzoek. Zo maak je al tijdens je studie deel uit van een breed netwerk van vakgenoten.

Combinatie studie en werk
De Academie werkt sinds haar oprichting met een onderwijsmodel waarin theorie en praktijk elkaar wederzijds verrijken. In dit ‘concurrent’ model werken studenten drie of vier dagen in de praktijk en volgen op vrijdag en gemiddeld twee avonden per week onderwijs op de Academie. Werk en studie vullen elkaar aan tot een voltijd opleiding en de studiepunten worden evenredig toegekend.

Docenten
De Academie van Bouwkunst Amsterdam is een opleiding voor ontwerpers door ontwerpers. Van oudsher werken wij met gastdocenten, die zich in de praktijk van ontwerp en onderzoek hebben onderscheiden. Elk jaar zijn er zo’n 300 gastdocenten betrokken bij het onderwijs. Deze structuur geeft een enorme dynamiek en inspiratie en zorgt ervoor dat de opleidingen scherp blijven toegesneden op de actualiteit van het vak.

Daarnaast nodigen wij elk jaar een Artist-in-Residence uit en gerenommeerde gastsprekers uit binnen-en buitenland. Waaronder in de afgelopen jaren onder meer Wiel Arets, Riek Bakker, Petra Blaisse, Stefano Broeri, Adam Caruso, Felix Claus, Jo Coenen, Michel Desvigne, Andrea Desplazes, Jo Crepain, Antonio Cruz en Antonio Ortiz, Jürg Conzett, Peter Cook, Yona Friedman, Christophe Girot, John Habraken, Charles Jencks, Eelco Hooftman, Hans Kolhoff, Steven Holl, Herman Hertzberger, Miroko Kira, Rem Koolhaas, Rob Krier, Anne Lacaton, Gabriel Lester, Liesbeth van der Pol, Cristian Rapp, Marc Treib, Günther Vogt, David Watkin en Hajime Yatsuka.

De studieleiding is in handen van directeur Madeleine Maaskant en de drie hoofden van de opleidingen. Huidig Hoofd Landschapsarchitectuur is Hanneke Kijne.

Meer informatie over de gastdocenten

Delen
 

Studiegids 2020-2021

Download (PDF)