Cursus Stedenbouw en Landschapsarchitectuur

De cursus Stedenbouw en Landschapsarchitectuur is bedoeld voor studenten van kunstacademies (met uitzondering van de HKU - Urban Design), van opleidingen die niet zijn aangesloten bij Kiesopmaat en voor professionals die een masteropleiding Stedenbouw of Landschapsarchitectuur willen volgen, maar in hun vooropleiding belangrijke vakkennis of ontwerpvaardigheden missen.

Cursusdata
De cursus wordt tweemaal per jaar aangeboden: van september tot en met januari, en van februari tot en met juli. De cursus heeft twee vaste lesavonden per week. Daarnaast zijn er activiteiten op vrijdag en incidenteel ook op woensdag. 

Aanmelding en kosten
De kosten (collegegeld) voor de cursus zijn € 950,- exclusief kosten voor studiemateriaal, excursies, literatuur en lunches tijdens de workshops. De cursus start met een driedaagse ontwerpworkshop. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden met een ingevuld aanmeldingsformulier, vergezeld van een curriculum vitae, een motivatiebrief en een startportfolio. De voertaal van de cursus is Nederlands en Engels. 

Startportfolio
Toelating en beoordeling van geschiktheid voor de cursus gebeurt op basis van een zogenaamd ‘startportfolio’. Dit is een compact vormgegeven document waarin je laat zien wat je ideeën met betrekking tot stad en landschap zijn. Je mag kiezen tussen drie verschillende manieren om dit te doen:

Het beschrijven van de stad of het landschap:
waar je bent opgegroeid en de wijze waarop deze de laatste jaren is veranderd;
waar je nu leeft en wat hier je favoriete plekken zijn;
waar je het meest van houdt en om welke redenen je dat doet.

Middelen die je hierbij kan gebruiken zijn woorden, beelden, tekeningen, film of muziek. 
Belangrijk hierbij is voor ons om je persoonlijk handschrift te kunnen zien, dus kies voor een combinatie waarbij tekeningen of schetsen in ieder geval zichtbaar zijn.

Meld je aan voor deze cursus via het aanmeldingsformulier. De deadline voor aanmelding voor de cursus in het eerste semester van 2018-2019 is 1 mei 2018.

Delen
 

Workshop

Maak kennis met de Academie