Stedelijke vraagstukken, veerkrachtige oplossingen

Sandra van Assen, Tijs van den Boomen, Marco Broekman, Guido van Eyck, Eric Frijters, Marieke Kums, Willemijn Lofvers, Saskia Naafs, Thijs van Spaandonk, Ady Steketee, Franz Ziegler (2017)

Ontwerpend onderzoek voor de toekomst van stedelijke regio's

De grote uitdagingen van de toekomst liggen in de stad, of de stedelijke regio. We staan voor problemen als opwarming van de aarde, sociale ongelijkheid, wereldwijde migratie en grondstoffenschaarste. In Stedelijke vraagstukken, veerkrachtige oplossingen bieden de onderzoekers van het lectoraat Future Urban Regions nieuwe modellen en ideeën over hoe een gezonde, toekomstbestendige stedelijke ontwikkeling gerealiseerd kan worden. Ondersteund door meer dan vijftig casestudies en voorbeelden uit de hele wereld, biedt dit boek een toolkit aan diegenen die geïnteresseerd zijn in het implementeren van ontwerpend onderzoek in hun praktijk.

2017, Valiz met Lectoraat Future Urban Regions en de Academies voor Bouwkunst in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Arnhem, Tilburg en Maastricht | ondersteund door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Van Eesteren-Fluck & Van Lohuizen Stichting. 

Bestelinformatie

Bestellen bij Valiz? Klik hier

ISBN
978-94-92095-32-9
Stedelijke vraagstukken, veerkrachtige oplossingen
Terug naar lijst
Delen