Winter School 2017: Seeing is a creative act

Vrijdag 27 januari jl. vonden in de Academie van Bouwkunst de eindpresentaties plaats van de Winter School 2017. Totaal 18 teams presenteerden elk een film van exact 3:13 minuten. De opdracht van de Winter School is naar het voormalige Marineterrein te kijken met de ogen van een fotograaf, en vast te leggen wat van waarde is of in de toekomst van waarde zou kunnen zijn.

Tijdens de Winter School van 16 tot en met 27 januari werkten 18 studententeams in verschillende studio’s elk aan een film van 3:13 minuten. Alle inzendingen werden beoordeeld door een jury, bestaande uit Liesbeth Jansen (directeur Projectbureau Marineterrein), Madeleine Maaskant (directeur Academie van Bouwkunst), Jeroen Musch (AIR), Arjan Klok, Jan-Richard Kikkert en Maike van Stiphout, respectievelijk hoofden van de masters Architectuur, Stedenbouw en Landschapsarchitectuur van de Academie van Bouwkunst.

De opdracht van de Winter School was naar het voormalige Marineterrein te kijken met de ogen van een fotograaf, en vast te leggen wat van waarde is of in de toekomst van waarde zou kunnen zijn. Welke nieuwe betekenis kan deze plek voor de stad krijgen. Hoe verloopt het proces van exploreren van 'nieuw land'? Artist in Residence Jeroen Musch, fotograaf, was gevraagd de studenten te inspireren. Alle inzendingen zijn hier te bekijken. 

Delen