Justin Bennett

Justin Bennett (1964, Verenigd Koninkrijk) is een kunstenaar die werkt met geluid en visuele media. Hij focust zich op het geluid in onze dagelijkse stedelijke omgeving, op elk niveau en elk detail, en ontwikkelt verschillende projecten en installaties gericht op de wederkerigheid van muziek en architectuur, beeld en geluid.

Bennett is een stichtend lid van de performance groep BMB con. Hij speelde percussie en elektronica in vele muzikale projecten en heeft permanente installaties en geluidwandelingen ontworpen. Recent werk is gericht op stedelijke ontwikkeling en de openbare ruimte, wat resulteert in geluid- en video-installaties en grafische werken.

Recente tentoonstellingen van Bennett zijn 'Chipka' in Netwerk te Aalst, 'The City Amplified' in het Gemeentemuseum te Den Haag (2009), 'Zuidas Symphony', een audiotour voor een nieuw zakendistrict in Amsterdam (2009), 'The Well' voor de 10e Biƫnnale van Istanbul (2007), en 'Oracle', een werk in de openbare ruimte voor 'Trans(ient) City', Luxemburg (2007).

Terug

Delen