Minnari Lee

Minnari Lee

Opleiding
Architectuur
Lichting
2024
Website
http://minnarilee.com
E-mail
hey.minnari@gmail.com
Contact
LinkedIn

The Creature


De Noordzee is voor de mensheid lange tijd een fictieve ruimte geweest. Dit project is een toekomst archief uit het jaar 2200 in IJmuiden, waarin een nieuwe vorm van offshore infrastructuur wordt verbeeld: een drijvende unit die dient als een 'onbepaalde interface', die 'harde' technologische systemen verbindt met 'zachte' biofysische processen.

Deze unit kan worden gezien als een hernieuwende boer van de Noordzee: hij kweekt zeewier en vis, ontzilt zeewater tot zoet water, wint energie uit golven en vervoert deze zeeproducten naar nabijgelegen steden zoals IJmuiden. Mensen wonen er vlakbij.  Ze werken mee aan de bouw, de exploitatie en het onderhoud in ruil voor 'oogst'. Het doel is om onze - enigszins vergeten - relatie met onze hulpbronnen, het landschap, niet-mensen en natuurlijke elementen opnieuw te formuleren. Uiteindelijk wil het de manier veranderen waarop de conventionele infrastructuur in onze huidige omgeving functioneert. Dit is ook een kritiek op de laatste, waarbij ongewenste - meestal natuurlijke - elementen bruut worden verwijderd voor een efficiënte werking en ten dienste van de mens.

In dit project worden de theorie en concepten die zich beperken tot abstractie vastgelegd en wordt er een concreet model gepresenteerd via een meer concrete praktijk. De ideeën worden gecommuniceerd via verschillende formats, zoals bewegende beelden, schilderijen en een sculptuur.  Op deze manier materialiseert het project zich langzaam aan de horizon van de Noordzee, in de vorm van 'The Creature'.
 

Afstudeerdatum: 29 januari 2024
Afstudeercommissie: Jeroen van Mechelen (mentor), Jandirk Hoekstra  †, Marten Kuijpers
Toegevoegde leden t.b.v. het examen: Geurt Holdijk, Susana Constantino

Terug naar lijst
Delen