Alexander Berkmann

Alexander Berkmann

Opleiding
Architectuur
Lichting
2021
E-mail
berkman-alex@live.de

Construct

Op zoek naar de toekomst van de fysieke detailhandel
 

De visie op onze schoenen en de relatie tot 'echte' winkels is drastisch veranderd. Klimaatverandering, energieverbruik, digitalisering en verstedelijking hebben een enorme invloed gehad op de manier waarop we proberen schoon, stiller, actiever en collectief te worden. Het proces van verandering van fysieke winkels is onvermijdelijk van invloed op meer dan alleen de verkoop van nieuwe schoenen. De 'Construct clothing store' is een voorbeeld van wat de fysieke retail van de toekomst in de schoenenindustrie zou kunnen zijn.   
 
Het vestigt een nieuwe typologie, waarin winkel en fabriek samengaan. Bezoekers worden uitgenodigd om geleidelijk te ontdekken hoe schoeisel de toekomst in gaat.   
 
Het wordt een ervaring die de klant meeneemt in het productieproces, waardoor de klant zijn eigen persoonlijke schoen kan creëren en ontwerpen. Om het bewustzijn van de consument ten opzichte van hergebruik en afvalvermindering verder te integreren, zal in de winkel een plek komen waar shoppers hun eigen plastic afval kunnen brengen dat zal worden gerecycled tot hun eigen persoonlijke schoenen.

Het is niet meer dan logisch en ook zeer noodzakelijk om een meer persoonlijke ervaring rond schoeiselinnovatie te creëren om een breder publiek te inspireren tot gezondere en gedeelde kleding.

 

Afstudeerdatum: 20 april 2021 
Afstudeercommissie: Jolijn Valk, Barend Koolhaas, Samira Boon

Terug naar lijst
Delen