Thomas Wolfs

Thomas Wolfs

Silence in the rush

Met mijn project Silence in the rush wil ik een hedendaags passende plek van stilte faciliteren te midden van de drukte van de stedelijke setting. Daarmee wil ik weerstand bieden aan het idee dat je voor stilte de stad uit moet. Stilte moet namelijk net als drukte ontworpen worden in de stad om de balans te laten wederkeren.

Als uitwerkingslocatie heb ik het stationsplein Amsterdam Centraal onder handen genomen. Deze kan als transitieplek een dagelijkse beleving van rust voor een breed publiek faciliteren. Door stromen te ontrafelen en plekken te creëren draag ik bij aan het bevorderen van rust op een extreem druk stationsplein. Het stationsgebied kan op die manier bijdragen aan zowel de mentale als fysieke gezondheid. Dit door het faciliteren van rust. Het ontwerp richt zich op de voorzijde van het stationsplein waar de gebruikers geleid worden langs kleine stedelijke oase’s die zich zowel visueel als fysiek aanbieden om tot rust te komen.

Afstudeercommissie: Jana Crepon (mentor), Jens Jorritsma en Sarah van Sonsbeeck. Toegevoegde leden t.b.v. het examen: Joyce van den Berg en Bruno Doedens. 

Terug naar lijst
Delen