Eva Engele

Eva Engele

Opleiding
Architectuur
Lichting
2015

Counterspace: Rotterdam Noord-lijn

Het project 'Counterspace Rotterdam Noord-lijn' toont de ruimtelijke mogelijkheden van de 'Noord-lijn' in Rotterdam. Het gebied is een 2,5 km lange en tot 400 meter brede strook tussen drie stadsdelen die momenteel wordt gedomineerd door grootschalige infrastructuur en een grote hoeveelheid overgebleven ruimtes.

Het voorstel voorziet in een stedelijke strategie om deze leegte in de stad te veranderen in een actieve recreatieve lijn met verschillende scenario's. Station Rotterdam Noord is gekozen als een voorbeeld van deze strategie in actie.

Voor het functioneren van deze overgebleven ruimte is het essentieel om het gebied op alle schalen te organiseren en mogelijkheden voor activiteiten te creëren. Dit project gaat niet over het stationsgebouw zelf, maar over de ruimte die het creëert. Ik heb de counterspace voor Rotterdam Noord-lijn ontworpen. Een ruimte in-between, waar de activiteiten in de gebouwen worden uitgebreid naar het publiek.

Afstudeercommissie: Uri Gilad (mentor), Bruno Doedens, René Heijne. Toegevoegde leden t.b.v. het examen: Ira Koers, Jan-Richard Kikkert.

Terug naar lijst
Delen