De corona maatregelen & de stand van zaken op de Academie:

Op deze pagina vind je een overzicht van de huidige stand van zaken op de Academie.
(updated 24 aug)

-Klik hier voor het officiële complete gedragsprotocol m.b.t. corona.

-De laatste nieuwsberichten van de Corona werkgroep lees je in de Corona Update op MyAHK.
-Check eventueel ook de corona-info van de AHK.


Per 30 augustus komt de 1.5 meter afstand in het Hoger Onderwijs te vervallen. Dit betekent dat we weer onderwijs in ons gebouw mogen organiseren.

Openstelling Academiegebouw
Het Academiegebouw is open van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur & tijdens avondlessen. In het academiegebouw zijn studieplekken voor zelfstudie te reserveren (mail naar sanne.blok@ahk.nl). We vragen iedereen om gebruik te maken van een zelftest, voordat je naar de Academie van Bouwkunst komt.  

Kantine
De kantine is beperkt geopend.

Bibliotheek
De bibliotheek is weer open volgens reguliere openingstijden. Maximaal 5 bezoekers tegelijkertijd. Via de bibliotheek zijn eventueel ook boeken te reserveren die opgehaald kunnen worden bij de receptie (mail naar matty.gaikhorst@ahk.nl en/of klaas.dejong@ahk.nl). 

Makerspace
Makerspace is weer open volgens reguliere openingstijden. De corona-maatregelen in de MakerSpace zijn strikt, en bekend bij de MakerSpace-instructeurs die op handhaving toezien (mondkapjes, 1,5 meter, reinigen gereedschap, handenwassen, zelftest, etc.). Werkplekken kunnen worden gereserveerd via makerspace@ahk.nl

Distelweg
De locatie Distelweg blijft open voor zelfstudie tot 24.00 uur. De AvB-studenten (afstudeerders) – die daar een eigen plek hebben – kunnen daar blijven werken.

Zelftesten
De Rijksoverheid stelt gratis corona-zelftesten beschikbaar voor het hoger onderwijs. We vragen daarom iedereen om gebruik te maken van een zelftest, voordat je naar de Academie van Bouwkunst komt. Dit verzoek geldt zowel voor studenten als docenten. Iedereen met een AHK-account kan gratis zelftesten bestellen op www.zelftestonderwijs.nl.-> Kies Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ook zijn zelftesten verkrijgbaar bij de receptie, maar het is niet toegestaan de test op de Academie af te nemen: we vragen je om de test vooraf thuis, binnen 2 uur voor je komst naar de Academie van Bouwkunst uit te voeren. De uitslag is 48 uur geldig. Is de uitslag van de zelftest positief, blijf dan thuis en maak een testafspraak bij de GGD. Is de uitslag van de zelftest negatief, dan ben je waarschijnlijk niet besmet en kun je naar de academie komen. Een zelftest geeft geen 100% zekerheid en is slechts een momentopname, dus blijf altijd voorzichtig en hou je aan de bekende maatregelen.
 

Gedragsregels
De gedragsregels vanuit de overheid m.b.t. coronapreventie, en opvolgende voorschriften en adviezen vanuit AHK en/of AvB zijn gepubliceerd op digitale platforms, en op diverse plaatsen in het gebouw (in zowel de AvB als de MakerSpace). Het officiele protocol met alle gedragsregels kun je teruglezen via deze link naar het Academie protocol.

 

Delen