Maak kennis met de Academie van Bouwkunst

Tijdens onze open dagen en kennismakingsworkshops geven we aspirant studenten en geïnteresseerden de gelegenheid om kennis te maken met onze Academie en onze manier van lesgeven. Onderaan vind je informatie over wat ieder type open dag inhoudt. Heb je een andere vraag over de open dagen, rondleidingen of workshops? Mail ons dan via avb-events@ahk.nl.

Dit zijn de aankomende open dagen, workshops en rondleidingen:

10 oktober 2024 | Online Q&A - internationale studenten
9 november 2024 | Open dag
26 november 2024 | Kennismakingsworkshop Stedenbouw & Landschapsarchitectuur
28 november 2024 | Kennismakingsworkshop Architectuur
6 december 2024 | Rondleidingen
24 januari 2025 | Rondleidingen
21 februari 2025 | Online Q&A - toelating & selectie
28 februari 2025 | Open dag
11 maart 2025 | Kennismakingsworkshop Architectuur
13 maart 2025 | Kennismakingsworkshop Stedenbouw & Landschapsarchitectuur

Je kunt je inschrijven vanaf twee weken vóórdat het evenement begint. Wil je als eerste horen wanneer de inschrijvingen zijn geopend? Meld je dan aan via het onderstaande formulier - we sturen je dan automatisch een mail wanneer de inschrijving begint. 

Interesse open dagen 2024-2025

Interesse open dagen 2024-2025

Houd mij op de hoogte!

Open dagen

De Academie van Bouwkunst organiseert twee open dagen. Op zo'n open dag krijg je informatie over het onderwijs op de Academie, is er gelegenheid om vragen te stellen stellen aan de praktijk- en studiecoördinatoren over de combinatie van werken en studeren en kun je kennismaken met de hoofden van de masters Architectuur, Stedenbouw en Landschapsarchitectuur. Je proeft de sfeer van ons bijzondere gebouw, kunt je aansluiten bij een rondleiding door het gebouw met onder andere een bezoek aan het maquetteatelier en de bibliotheek én ontmoet studenten en alumni van de Academie.

Kennismakingsworkshops

De Academie van Bouwkunst organiseert kennismakingsworkshops om actief kennis te maken met het onderwijs dat wij bieden. Het geeft je de mogelijkheid meer te weten te komen over de pre-master, de minor en de reguliere masteropleidingen. De workshop is toegankelijk voor (afgestudeerde) studenten van relevante vooropleidingen. 

Tijdens de workshop maak je kennis met de theorie en ontwerpopgaven van het vak. Je werkt bij een live workshop in internationaal teamverband aan een opgave onder begeleiding van alumni van de Academie van Bouwkunst. Indien online werkt iedereen zelfstandig aan de opdracht. De begeleiders kunnen ook je vragen beantwoorden over het onderwijs aan de Academie van Bouwkunst en het beroepsperspectief tijdens en na een studie aan de Academie. De workshop begint om 9:15 en duurt tot ca. 17:15 uur. Deelname is gratis, maar is niet vrijblijvend. We verwachten je aanwezigheid gedurende de gehele dag.

Rondleidingen

Een rondleiding is een fijne en vrijblijvende manier om de sfeer te proeven op de academie. Tijdens een rondleiding nemen we je in een klein groepje mee tijdens een standaard onderwijsdag op onze academie. Je wordt rondgeleid door alumni en er is mogelijkheid om vragen te stellen aan de onderwijsmanager. Achteraf ben je van harte welkom om nog even te blijven hangen in de kantine. 

Online Q&A

De online Q&A's zijn bedoeld voor studenten die niet fysiek naar de academie kunnen komen. Deze ‘inloopspreekuren’ worden twee keer in het jaar georganiseerd. In het najaar staat de Q&A vooral ter beschikking voor internationale studenten, in het voorjaar voor iedereen die nog last-minute vragen heeft over de aanmelding en toelatingsprocedure. 

Delen