Alumnus Steven van Raan wint AHK Eindwerkprijs

Gepubliceerd op

Op 26 januari 2023 zijn de AHK Eindwerkprijzen voor de elfde keer uitgereikt. Tijdens een feestelijke awardceremonie in de Melkweg werd het beste afstudeerwerk van lichting 2022 in de schijnwerpers gezet. De prijs in de categorie Master is overhandigd aan Steven van Raan (master Architectuur) voor zijn project Tentoonstelling voor verbeelding

Steven van Raan studeerde af aan de Academie van Bouwkunst met zijn project Tentoonstelling voor verbeelding. Uit het juryrapport: “In Tentoonstelling voor verbeelding wordt de architectuur teruggebracht tot de essentie: een verbinding tussen kunst en ratio. In een zeer gedetailleerd uitgewerkt en hoogwaardig onderzoek maakt Steven van Raan zich sterk voor meer gevoel in de architectuur, weg van de megalomane en verzakelijkte plannen van projectontwikkelaars. Prachtig en zeer noodzakelijk in een steeds schraler wordend architectonisch landschap.”

Criteria en jury
De Eindwerkprijs van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten bestaat uit een geldbedrag van € 3.000 in de categorieën bachelor en master en een publieksprijs ter waarde van € 1.000. De genomineerden die niet wonnen, ontvangen ieder € 500 voor hun nominatie.

Vijf bachelorprojecten en vijf masterprojecten van lichting 2022, afkomstig van de verschillende academies, waren genomineerd. De jury heeft alle inzendingen op drie criteria beoordeeld: de kwaliteit van het werk, de manier waarop de afgestudeerden verbinding hebben gelegd met de buitenwereld en de relevantie van hun werk voor de ontwikkeling van het vakgebied.

De jury bestond dit jaar uit voorzitter Ernestine Comvalius (lid Raad van Toezicht Stichting Democratie & Media, coach voor jonge kunstenaars), Amber Kortzorg (journalist & lid Raad van Toezicht AHK), Ahmet Polat (fotograaf & filmmaker) and Inez van der Scheer (junior curator Amsterdam Museum).

Meer informatie over de AHK Eindwerkprijs

Delen