Lieke de Jong en Niek Smal winnaars KuiperCompagnons Graduation Award

Gepubliceerd op

Tijdens een feestelijke en drukbezochte bijeenkomst op de HAS in Den Bosch zijn op donderdag 10 november de winnaars bekend gemaakt van de door Blauwe Kamer georganiseerde KuiperCompagnons Afstudeerprijzen. Bij de masters vielen zowel Lieke Jildou de Jong als Niek Smal van de Academie van Bouwkunst in de prijzen.

Landschapsarchitect De Jong kreeg de eerste prijs voor haar ontwerponderzoek naar ‘zoetwatererven’ in Groningen. Haar voorstel is om lege boerenerven te gebruiken voor de opvang en infiltratie van overtollig regenwater, waardoor ondergrond de capaciteit van de zoetwaterlens wordt hersteld. 

De tweede prijs voor landschapsarchitect Niek Smal was voor zijn voorstel om in Noord-Holland de zoetwatervoorziening te herstellen. Met zijn project Watertrots wordt zowel op provinciaal niveau als op regionale schaal aangetoond hoe Noord-Holland kan functioneren zonder de aanvoer van extern zoet oppervlaktewater.De door tijdschrift Blauwe Kamer georganiseerde KuiperCompagnons Graduation Awards zijn dit jaar voor de vijfde maal uitgereikt. Lees hier meer over Blauwe Kamer

Delen