Proefschrift research fellow landschapsarchitectuur Dirk Oudes goedgekeurd

Gepubliceerd op

Recent is het proefschrift (PhD thesis) van Dirk Oudes over een ‘landschaps-inclusieve’ energietransitie goedgekeurd door een wetenschappelijke commissie. Dirk werkt als research fellow binnen de onderzoeksgroep High-Density Energy Landscapes van de Academie van Bouwkunst.

Voortgang van de energietransitie wordt vaak in een adem genoemd met achteruitgang van het landschap. Deze beleefde achteruitgang ontstaat doordat herkenbare en gekoesterde landschappen veranderen. Wind turbines, zonnevelden en andere technologieën veranderen landschappen, gedreven door (inter)nationale energietransitie doelen om klimaatverandering tegen te gaan. Als gevolg hiervan wordt het landschap gezien als een ‘obstakel’ door veel betrokkenen in de energietransitie. In dit proefschrift wordt verkend of ‘landschap’ niet een obstakel, maar een katalysator kan zijn voor de 21e-eeuwse energietransitie.

Hij zal zijn proefschrift verdedigen op 30 juni. Voor meer informatie over het proefschrift en het lectoraat High-Density Energy Landscapes, klik hier.

Delen