Vacature Hoofd Masteropleiding Landschapsarchitectuur

Gepubliceerd op

De Academie van Bouwkunst Amsterdam is een van de toonaangevende ontwerpopleidingen in Nederland. We bieden onderwijs en onderzoek op masterniveau in de drie disciplines architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur (MSc). De academie vormt een inspirerende, internationale gemeenschap van 350 studenten, ongeveer 35 vaste medewerkers en jaarlijks circa 350 gastdocenten, afkomstig uit het (internationale) werkveld. De academie is een onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) en is gehuisvest in een Rijksmonumentaal gebouwencomplex aan het Waterlooplein in het hart van Amsterdam. 

We zijn per 1 september 2022 op zoek naar een:
 

Hoofd Masteropleiding Landschapsarchitectuur

die zich voor een termijn van vier jaar voor circa twee dagen per week aan de academie en haar onderwijsvisie kan en wil verbinden.

Als Hoofd Landschapsarchitectuur bepaal je mede de koers van de academie. Je geeft richting aan het ontwerponderwijs vanuit de actieve rol die jij in het actuele landschapsarchitectuurdebat inneemt en bent het gezicht van de landschapsarchitectuuropleiding. Je stuurt op de thematische en inhoudelijke invulling van het gehele curriculum en bent eindverantwoordelijk voor de programmering van het ontwerponderwijs (de projecten).
Daarnaast ben je samen met het Hoofd Architectuur en het Hoofd Stedenbouw verantwoordelijk voor de (interdisciplinaire) ontwerpstudio’s op het grensvlak tussen architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Vanuit het netwerk van de academie en je eigen netwerk verbind je de inhoud van de ontwerpstudio’s met docenten uit het werkveld.

Lees meer

 


----
Afbeelding: A Fire-Scape door alumna Hanna Prinssen

Delen