Nieuwe termijn Markus Appenzeller, hoofd Stedenbouw

Gepubliceerd op

Het managementteam van de Academie van Bouwkunst is zeer verheugd dat Markus Appenzeller heeft ingestemd met een tweede termijn als opleidingshoofd Stedenbouw. De opleidingshoofden worden voor een termijn van vier jaar gevraagd, met de mogelijkheid voor een tweede termijn van twee jaar. In 2017 sloot Markus Appenzeller zich aan bij de Academie van Bouwkunst.

Markus Appenzeller heeft in zijn carrière gewerkt bij OMA en KCAP Architects & Planners waar hij aan het hoofd stond van grootschalige stedenbouwkundige operaties en architectuurprojecten in Europa, Rusland en Azië. Sinds 2012 is Markus mede-oprichter van MLA+, een multidisciplinaire praktijk op het gebied van stedenbouw, landschap en architectuur, en over de hele wereld werkzaam.

Zijn internationale netwerk is een verrijking voor de Academie; bijzondere docenten en sprekers uit de hele wereld betrekt hij bij het onderwijs, zoals recent voor de publieke lezingenreeks Beyond Peak Indifference.  Deze indrukwekkende en urgente online gesprekkenserie over de klimaatcrisis, met studenten en internationale experts is een samenwerking met de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.

Markus Appenzeller heeft het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan het online onderwijs, dat de Academie door omstandigheden versneld heeft moeten ontwikkelen. Naast zijn taken als opleidingshoofd stedenbouw zal hij zich inzetten om het online onderwijs op de Academie van Bouwkunst verder te professionaliseren. Daarnaast zal hij het onderzoek in het onderwijs (samen met de opleidingshoofden Architectuur en Landschapsarchitectuur) verder ontwikkelen, en de mogelijkheden voor onderzoek aansluitend op het masteronderwijs gaan verkennen.

Delen