P5 Energize voorbeeld in eerste jaarrapportage ruimtelijke ontwerpsector

Ruimte in transitie © Arenda Oomen

Gepubliceerd op

Rijksbouwmeester Floris Alkemade en BNA-voorzitter Francesco Veenstra hebben op woensdag 19 februari de eerste ‘Jaarrapportage over de ruimtelijke ontwerpsector’ aangeboden aan het ministerie van OCW. Deze jaarrapportage bevat zes aanbevelingen over hoe overheid en markt samen kunnen optrekken bij de grote verbouwing van Nederland. Als voorbeeldproject wordt de ontwerpstudio P5 Energize van de Academie van Bouwkunst genoemd.

P5 Energize
De opgave van de P5 Energize luidde: Hoe kan 2 peta joule aan energie per jaar worden opgewekt in de vorm van een grootschalig en iconisch landschap? Met deze ontwerpvraag gingen acht studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam aan de slag. Na een paar maanden van onderzoeken en ontwerpen presenteerden de studenten hun ontwerpen voor het publiek. De hieraan verbonden prijsvraag werd gewonnen door academiestudent Lieke de Jong. Lector Sven Stremke en promovendus Dirk Oudes, beiden verbonden aan het lectoraat High-Density Energy Landscapes van de Academie van Bouwkunst Amsterdam, gaven een lezing over hun onderzoek naar dit onderwerp.

Klik hier voor meer informatie en de volledige jaarrapportage over de ruimtelijke ontwerpsector.

Delen