Peter van Assche benoemd tot lector Architectuur & Circulair Denken aan de Academie van Bouwkunst

Gepubliceerd op

Peter van Assche is door de Academie van Bouwkunst benoemd tot lector Architectuur & Circulair Denken. Binnen dit lectoraat onderzoekt hij de komende vier jaar de architectonische mogelijkheden van een nieuw materiaalparadigma in brede zin. Het lectoraat richt zich in woord, beeld en daad op een nieuw architectonisch repertoire voor een circulaire economie.

Peter van Assche
Peter van Assche werd architect na een carrière in de experimentele wiskunde. Hij is de oprichter van bureau SLA, een architectenbureau dat zich met inspirerende ontwerpen inzet voor een circulaire economie. Het bureau bestaat uit een team van architecten, bouwkundigen en bouwers, ondersteund door architectuurhistorici, landschapsarchitecten en energie experts. Naast opdrachten van buitenaf werkt het bureau op eigen initiatief en met eigen mankracht aan projecten waarin het experiment nadrukkelijk gezocht wordt. Met een proefondervindelijke mentaliteit worden materiaalgebruik, energie, afvalstromen, smart living & working en ontwikkeltrajecten onderzocht en uitgevoerd. Peter van Assche is voorzitter van de Commissie Welstand en Monumenten in Utrecht en supervisor architectuur voor het Utrechtse beurskwartier. 

Intreerede
In het najaar zal Peter van Assche een intreerede verzorgen waarin hij zal ingaan op de onderzoeksplannen van het lectoraat. Meer informatie hierover volgt spoedig. 

Tabula Scripta
Het onlangs afgeronde architectuurlectoraat Tabula Scripta, onder leiding van rijksbouwmeester Floris Alkemade en fellows Jarrik Ouburg en Michiel van Iersel, zal eind dit jaar de resultaten bekendmaken.

Delen