Nieuwe publicatie: Clay City - Alexander Brodsky, Artist in Residence

Winter School 2019 © Jonathan Andrew

Gepubliceerd op

Clay City is de publicatie van de Artist in Residence-periode van Alexander Brodsky aan de Academie van Bouwkunst. Deze uitgave geeft een reflectie en terugblik op de Winter School 2019. Het ontwerp werd gemaakt door Haller Brun, in samenwerking met eindredacteur Jeanne Tan.

De Academie van Bouwkunst nodigde de Russische architect en kunstenaar Alexander Brodsky uit om Artist in Residence (AiR) te zijn voor het academische jaar 2018-2019. Op initiatief van hoofd Architectuur Jan-Richard Kikkert werd Brodsky gevraagd om studenten te inspireren met zijn artistieke, architectonische ontwerpen en kunstwerken tijdens de Winter School 2019. In dit twee weken durende onderzoeks- en ontwerpprogramma werkten de drie disciplines architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur, vertegenwoordigd door eerste- en tweedejaars studenten, samen aan het bouwen van een stad van klei op de binnenplaats van de Academie aan het Waterlooplein.

De Academie heeft voor het studiejaar 2019-2020 een nieuwe Artist in Residence uitgenodigd. Deze Artist in Residence is verantwoordelijk voor de inhoud van de Winter School 2020. Om onze studenten zonder enige voorkennis de Winter School te kunnen laten ervaren, maken wij tijdens de start op 10 januari 2020 bekend wie onze nieuwe Artist in Residence is. Dit is de 15e keer dat wij dankzij het Artist in Residence programma van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten iemand mogen ontvangen, die het onderwijs op een prettige manier 'verstoort'. In de afgelopen jaren zijn er al veel verrassende en spraakmakende projecten en lezingen gerealiseerd onder leiding van Artists in Residence zoals kunstenaar en architect Sarah van Sonsbeeck, beeldend kunstenaar en filmregisseur Gabriel Lester en fotograaf Jeroen Musch. Luc Deleu was in het studiejaar 2004-2005 de eerste Artist in Residence bij de Academie van Bouwkunst.

Kilk hier voor de digitale versie van Clay City.

Delen