Nominaties Archiprix NL en Publieksprijs bij afsluiting Graduation Show 2017

vlnr: Annette Bos, Brigitta van Weeren, Mirte van Laarhoven en Dafne Wiegers. foto: Inge Hoogland

Gepubliceerd op

Bij de afsluiting van de Graduation Show 2017 op zondag 5 november, is bekendgemaakt welke vier afstudeerprojecten van het studiejaar 2016-2017 mogen deelnemen aan Archiprix NL, de prestigieuze prijs voor afstuderend talent van de Nederlandse ontwerpopleidingen. Er werd ook een publieksprijs uitgereikt.

De Graduation Show telde dit jaar 25 inzendingen van de masteropleidingen Architectuur, Stedenbouw en Landschapsarchitectuur. De tentoonstelling werd op vrijdag 3 november geopend door Daan Zandbelt (stedenbouwkundige en Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving). Architect-directeur en mede-oprichter van Team V Architectuur Jeroen van Schooten trad op als visiting critic.

De nominaties Archiprix

Namens de jury heeft Madeleine Maaskant (directeur van de Academie van Bouwkunst) de nominaties voor Archiprix 2018 bekendgemaakt. De genomineerde afstudeerprojecten zijn 'Stromende Kracht' van Mirte van Laarhoven (master Landschapsarchitectuur), 'Over muren en andere vrijheden’ van Annette Bos (master Architectuur), ‘Dutzendteich’ van Brigitta van Weeren (master Landschapsarchitectuur) en 'Home of Legends' van Dafne Wiegers (master Architectuur). De uitreiking van de Archiprix NL zal plaatsvinden in juni 2018. 

Publieksprijs

Ook dit jaar kon er gestemd worden voor de publieksprijs. Bert Verveld, voorzitter van het College van Bestuur van de AHK, maakte de winnaar bekend: Chiara Dorbolò met haar afstudeerproject ‘The Seven Follies of Lampedusa’ werd door het publiek als favoriete afstudeerproject verkozen. 

Catalogus
Bij het openen van de Graduation Show werd ook de afstudeercatalogus gepresenteerd met een overzicht van alle afstudeerprojecten. De catalogus, vormgegeven door Arthur Roeloffzen, is voor € 7,50 te koop op de Academie van Bouwkunst. Klik hier voor de digitale versie.

Delen