Alumna Narda Beunders geselecteerd voor Architectuurbiënnale Venetië 2016

Gepubliceerd op

Alumna Narda Beunders is door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie geselecteerd voor deelname aan de Architectuurbiënnale 2016 in Venetië. Tijdens de biënnale toont Beunders drie films over de totstandkoming van haar project ‘L’Abri, A Roof for Humanity’, een aantal kleine paviljoens voor de opvang van bootvluchtelingen op het eiland Lesbos.Narda Beunders zag in juli 2015 met eigen ogen onder welke erbarmelijke omstandigheden vluchtelingen worden opgevangen op het Lesbos. Om bij te dragen aan een kwalitatieve opvang van de ontheemden heeft Beunders op het eiland een aantal kleine paviljoens gebouwd die, zeer basaal, in een dak boven je hoofd voorzien. De ‘abri’s‘ worden gedeeltelijk opgebouwd uit materialen die na de oversteek uit Turkije op de stranden achterblijven. Het construeren van de paviljoens gebeurt in samenwerking met vluchtelingen en aanwezige vrijwilligers.

De UNHCR is erg blij met het werk van de Nederlandse architecte die zich inzet voor betere omstandigheden voor vluchtelingen. ‘We gaan in het andere vluchtelingenkamp ook een abri bouwen. Het werk hier is nog lang niet af.' Lees meer over het project L’Abri: A Roof for Humanity. Narda Beunders studeerde in 2014 af aan de masteropleiding Architectuur van de Academie van Bouwkunst. Bekijk hier haar alumnusprofiel.

Over de Architectuurbiënnale
Curator Alejandro Aravena grijpt de Architectuur Biënnale Venetië 2016 aan om nieuwe benaderingen van architectuur voor urgente maatschappelijke opgaven te agenderen. ‘Reporting from the Front’, het thema van deze biënnale, toont de rol van architecten in de strijd om de leefomstandigheden van mensen over de hele wereld te verbeteren. In totaal zijn 26 voorstellen ingediend via een oproep, waarvan 9 zijn geselecteerd. De 15e Internationale Architectuurbiënnale Venetië vindt plaats van 28 mei tot en met 27 november.

Delen