Academie van Bouwkunst en Reinwardt Academie organiseren Week van het Lege Gebouw 2015: GET REAL!

Foto: Stadsarchief Amsterdam

Gepubliceerd op

In De Week van het Lege Gebouw onderzoeken studenten van de academies en verschillende hogescholen en universiteiten in groepsverband het leegstaande Cascade-gebouw in het Amsterdamse Sloterdijk.

In De Week van het Lege Gebouw onderzoeken studenten van verschillende hogescholen en universiteiten in groepsverband het leegstaande Cascade-gebouw in het  Amsterdamse Sloterdijk.

In de week van 4 tot en met 8 juni zijn zij ter plekke aan het werk waarbij zij ondersteund worden door docenten, professionals en onderzoekers uit uiteenlopende expertises. Door de interdisciplinaire teamsamenstelling zullen unieke dwarsverbanden en verrassende resultaten ontstaan.

Sloterdijk
De eerdere twee jaargangen van de Week van het Lege Gebouw vonden plaats in Den Haag. Dit jaar is de casus het voormalige hoofdkantoor van Gemeentewaterleidingen Amsterdam aan de Ring A10 in Sloterdijk. Het acht verdiepingen tellende gebouw staat leeg sinds 2010. Sloterdijk verandert langzaam van een kantorenpark naar een gemengd gebied met woningen en hotels. De studenten onderzoeken toekomstplannen voor het gebouw en de leefbaarheid in de omgeving. Studentenwoningen creëren? Stadslandbouw mogelijk maken? Of toch slopen?

Week van het Lege Gebouw
De organisatie van het Week van het Lege Gebouw komt voort uit de behoefte van het Atelier Rijksbouwmeester, het Rijksvastgoedbedrijf en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed om de leegstandsproblematiek onder de aandacht te brengen bij onderwijsinstellingen. De Academie van Bouwkunst en de Reinwardt Academie organiseren deze editie vanuit het Heritage Lab in Amsterdam Creative Industries Netwerk in samenwerking met het bureau voor culturele innovatie Non-fiction.

Lees verder
Deelname en meer informatie

Foto: Stadsarchief Amsterdam

Delen