Twee alumni genomineerd voor PK AWARD voor startende ontwerpers

Het Citroëngebouw

Gepubliceerd op

Oud-studenten Donna van Milligen Bielke en Ivar van der Zwan hebben een nominatie in de wacht gesleept voor de PK AWARD, een nieuwe ontwerpprijs voor startende ontwerpers. De prijs, die eens in de twee jaar wordt uitgereikt, is een initiatief van Bouwinvest in samenwerking met Arcam.

De vijf genomineerde bureaus pitchen hun idee voor de interieurtransformatie van het monumentale noordelijke Citroëngebouw aan het Stadionplein. De winnaar krijgt een geldbedrag en dingt mee naar de uiteindelijke opdracht. De genomineerden bureaus en ontwerpers zijn: Scheurwater/vandenHoven (OV ’82 Architecten), Maarten van Kesteren, Donna van Milligen Bielke (Studio Donna van Milligen Bielke) en Ivar van der Zwan.

De winnaar wordt op woensdag 20 mei in het Citroëngebouw bekend gemaakt. Dan worden tevens de winnaars van de vak- en publieksprijs van de Gouden A.A.P. bekendgemaakt. 

Piet Kranenbergring
De PK AWARD komt voort uit de Piet Kranenbergring, een prijs die Bouwinvest tot 2014 jaarlijks tijdens de Provada uitreikte aan mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de transformatie van gebouwen en/of gebieden in Amsterdam. Transformatie blijft het thema in de PK AWARD. Meer informatie.

Delen