Vier nominaties en een publieksprijs bij de Graduation Show 2014

Vlnr.: Simona Serafino (publieksprijs), Ivar van der Zwan, Bart van der Salm, Abdessamed Azarfane

Gepubliceerd op

Bij de afsluiting van de Graduation Show 2014 op 2 november zijn de vier nominaties bekendgemaakt voor deelname aan de prestigieuze Archiprix. Visiting critic Caroline Bos (UN Studio) reflecteerde op de inzendingen. Jet de Ranitz reikte de publieksprijs uit.

 

Bij de afsluiting van de Graduation Show 2014 op 2 november zijn de vier nominaties bekendgemaakt voor deelname aan de prestigieuze Archiprix. Visiting critic Caroline Bos (UN Studio) reflecteerde op de inzendingen. Jet de Ranitz reikte de publieksprijs uit.

Uit een totaal van 31 inzendingen zijn vier afstudeerprojecten genomineerd voor deelname aan Archiprix 2015, waaronder een alternatief voor sociale huisvesting in Marokko door Abdessamed Azarfane en een fraai vormgegeven hospice ('tussenthuis') in Zwolle door Bart van der Salm. Beiden studeerden onlangs af aan de masteropleiding Architectuur. Ruim een derde van de inzendingen betrof een opgave in de stad Amsterdam, met nominaties voor een opwaardering van de bestemming Sloterdijk door stedenbouwkundige Iris Wijn en een nieuw scenario voor de onzichtbare Amsterdamse stegenwereld  door Ivar van der Zwan (master Architectuur).

Publieksprijs

Dit jaar kon op de website opnieuw worden gestemd voor de publieksprijs. Met ruim een derde van de stemmen is de publieksprijs gewonnen door de Italiaanse landschapsarchitecte Simona Serafino. Met haar afstudeerproject 'Scrigno d'Acqua' (waterbassins) bindt zij de strijd met de verwoestijning van de Salento-regio, in de hak van de Italiaanse laars. De prijs werd uitgereikt door Jet de Ranitz, bestuursvoorzitter van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Archiprix
De uitreiking van Archiprix vindt plaats in juni 2015. De winnaar van Archiprix mag tevens deelnemen aan Archiprix International. De vier genomineerden ontvangen van de Academie een werktoelage om de presentatie van hun afstudeerproject te perfectioneren. Alle afstudeerprojecten van het studiejaar 2013-2014 zijn hier te bekijken.

Delen