24 mei informatieavond Voorbereidende cursus architectuur

Gepubliceerd op

Op 24 mei 2012 organiseert de Academie van Bouwkunst een informatieavond over de Voorbereidende cursus Architectuur. De cursus duurt een jaar en is bedoeld voor studenten die een hbo-opleiding architectonische vormgeving of interieurarchitectuur hebben gedaan.

 

Op 24 mei 2012 organiseert de Academie van Bouwkunst een informatieavond over de Voorbereidende cursus Architectuur. De cursus duurt een jaar en is bedoeld voor studenten die een hbo-opleiding architectonische vormgeving of interieurarchitectuur hebben gedaan.

Het cursusprogramma is erop gericht de technische en praktische onderbouwing van het ontwerpen te onderwijzen.  Je volgt colleges en gaat op excursies naar gebouwen die worden bekeken vanuit het proces dat leidt tot de realisatie van een gebouw.

Als alle tentamens over de theorie- en ontwerponderdelen zijn behaald wordt in de regel toegang verleend tot de reguliere vierjarige masteropleiding Achitectuur.

Programma
17.30 - ontvangst
18.00 uur - Voorstelronde (studieadviseur Elsbeth Falk, onderwijscoördinator Patricia Ruisch, docent Charles Hueber) en gelegenheid voor vragen.
19.00 uur - Einde bijeenkomst; mogelijkheid tot bezichtigen van het pand
20.00 uur (optioneel) - entreerede van Rianne Makkink (artist-in-residence 2012).

Aanmelding en kosten
De kosten (collegegeld) voor de cursus zijn € 2.250,- exclusief kosten voor studiemateriaal, excursies, literatuur en lunches tijdens de workshops. De voobereidende cursus start in september 2012. Eenieder die zich wil aanmelden wordt gevraagd een portfolio, motivatiebrief, kopie van het bachelordiploma en diploma middelbare school en een ingevuld aanmeldingsformulier in te leveren. Dit kan op de avond zelf, maar ook daarna. Aanleveren bij Sacha Defesche via post: Academie van Bouwkunst, t.a.v. Sacha Defesche, Waterlooplein 211-213, 1011 PG te Amsterdam. S.v.p. naam en telefoonnummer op alle onderdelen vermelden.

 

Delen